Kindertolk
Marguérite van der Linden

Mijn heilig vuurtje, waarom doe ik wat ik doe?
Mijn drijfveer is dat kinderen onbezorgd kunnen groeien, gezien en gehoord worden. Kind kunnen en mogen zijn, ruimte krijgen om hun eigen pad te volgen. Dat vraagt ouders die bewust zijn, van zichzelf en van hun rol als ouder. Daar help ik graag bij, met praktische tips, een goed gesprek of een complete vertaling. Ik ervaar bij elke vertaling weer dat ouders geraakt en ontroerd zijn door de heldere en persoonlijke boodschap van hun kind. Uit liefde voor hun kind, geven zij gehoor aan deze oproep en snappen waar je kunt bijsturen. Ik ga voor gelukkige kinderen met gelukkige ouders. Mijn missie is liefdevolle, happy families!

Zelf ben ik door schade en schande wijs geworden. 

Nog steeds ervaar ik dat ik mag groeien en wijzer worden. Mijn twee kinderen, Sanneke (2005) en Egbert (2006) sturen mij nog regelmatig bij. Ik ben opgegroeid in een onrustig gezin en was vaak ongelukkig. Voelde me niet begrepen. Dit gevoel met je meedragen is zwaar en leidt onherroepelijk tot problemen en zorgen als je volwassen bent. Ik heb veel op kunnen lossen, toch gun ik iedereen een makkelijkere weg. Ik help ouders graag met het vinden van 'peace of mind' voor zichzelf en hun kinderen zodat de volgende generatie minder op zoek hoeft naar geluk.

Ik ben snel geraakt, als het mijn eigen kinderen betreft maar ook als ik op televisie moet zien hoe kinderen op andere plekken in de wereld niet naar school kunnen of zelfs geen schoon drinkwater hebben... Ik kies daarom ieder jaar een Goed Doel waarmee die kinderen geholpen worden; van elke factuur die ik verstuur gaat 5 euro naar dat doel. Ook ga ik tijdens presentaties, ouderavonden en workshops 'met de pet rond'. 

Ik ben nu een evenwichtig persoon met het hart op de juiste plek en krijg vaak waardering voor mijn humor, duidelijkheid en daadkracht. Een eigen bedrijf is voor mij een logisch gevolg van mijn krachtige 'zelf- doen-gevoel' dat er van kinds af aan in zat. Dat het tot 2012 heeft geduurd voordat ik die stap durfde te zetten snap je nu. Ik heb jarenlang gewerkt in re-integratie en resocialisatie met uiteenlopende mensen en een grote diversiteit aan zorgen, problemen of klachten. Ik houd van mensen en zet graag mijn deskundigheid en ervaring in zodat anderen ook succes kunnen ervaren. Omdat ik een groot hart heb voor kinderen is de methode PresentChild, waar ik als Kindertolk mee werk, voor mij een geschenk uit de hemel en een antwoord op de vragen die ik had rondom het moederschap.

Ik blijf graag kennis vergaren en mezelf verder ontwikkelen dus ik volg ik zeer regelmatig cursussen en workshops. Zo heb ik in 2014 Reiki 1 gedaan en in 2015, iets héél anders...; kindertekening-analyse. In 2016 heb ik veel tijd besteed aan het oprichten van de Family Factory in Buitenpost en daar ook het nodige voor gelezen en geleerd. In 2017 ben ik gestart met het schrijven van een boek en volg ik daar ook een cursus voor. Allemaal heel verschillende dingen maar ik vind het allemaal heel logisch...

Moeder zijn en werken zijn voor mij de ideale weekinvulling. Ik ben een leukere moeder als ik werk. Met twee bedrijven werk ik hard en altijd met plezier, passie en ontspanning op zijn tijd. Mijn andere bedrijf is onze Bed and Breakfaswaar mensen graag komen om te genieten van de rust en de ruimte van het Friese platteland. Ik plan mijn werk vooral onder schooltijd zodat ik de andere uren kan genieten van mijn gezin. Mensen vragen weleens aan mij; 'Hoe doe jij dat allemaal?', want ik ben ook nog actief als vrijwilliger en mag graag fietsen, lezen en koken. Mijn advies; zorg goed voor jezelf door te doen wat je leuk vindt en ook regelmatig 'nee' te zeggen. Lastig? Ja, maar dat kun je leren; ik help je er graag bij...

Waarom 'That's Why'? Kinderen spreken de waarheid, in hun puurheid vragen ze je de oren van je hoofd; 'Waarom, waarom, waarom.... ??' Volwassenen zijn dan geneigd om bij de derde waarom 'DAAROM!' te zeggen, omdat je niet snapt dat het kind al die schijnbaar nutteloze informatie wil weten. Volwassenen doen het echter zelf ook ..... we vragen ons voortdurend van alles af; waarom dingen ons overkomen, waarom we niet gelukkig zijn, waarom ons kind niet luistert, waarom het al 5 dagen regent, waarom zijn de bananen krom...... Het stellen van waarom-vragen is namelijk een manier om iets wat je nog even niet wil doen uit te stellen…… Het is een manier om eindeloos door te praten over een onderwerp zonder dat het probleem wordt beetgepakt en opgelost. Soms is het even prettig om hier in te blijven hangen maar in veel gevallen lost het niks op. Dus waarom zou je nog wachten met mij te bellen? That's Why!

 

 

 

Volg mij op social media

                   

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts