Kindertolk
Marguérite van der Linden

Het wordt steeds bekender en duidelijker dat zwangerschap en bevalling een behoorlijke impact hebben op een kind. Het is het begin van het proces waarin wij ons vormen. De manier waarop je geboren wordt, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. 

Zo weten we dat stress van de moeder niet goed is voor de baby. Maar als de baby in jouw buik jouw stress kan meevoelen, dan geldt dat ook voor andere emoties; angst, verdriet, boosheid maar natuurlijk ook plezier en geluk. Dat komt doordat de hersenstam al vanaf twee maanden zwangerschap alles kan opslaan en je leven aanstuurt. Alles wat de moeder tot zich neemt, letterlijk én figuurlijk, wordt opgeslagen. Werkelijk alles wordt 1-op-1 met moeder mee beleefd en gegeten. Daarna volgt dan de bevalling. We weten allemaal dat een bevalling vaak anders loopt dan je van te voren bedenkt of wenst. Het heeft allemaal invloed op jouw kind, tot op de dag van vandaag. Ik kan je helpen om met het verhaal van toen, jouw kind van nu beter te begrijpen.

 


Natuurlijk is het ook heel zinvol om je eigen zwangerschap en bevalling in kaart te brengen. Dan ga je jezelf ook beter begrijpen. Oók als niet alles van jouw eigen geboorte bekend is kan ik je helpen om jouw geboortepatroon te vinden. Het is maatwerk; iedere zwangerschap en bevalling is anders en het gaat om het geheel van gebeurtenissen. Confronterend en verhelderend voor iedereen die geboren is.


'Geboorte in kaart' zijn twee consulten bij jou thuis ( de eerste 1 1/2 tot 2 uur, de tweede ongeveer 1 uur), 197 euro. Betalen in termijnen is altijd mogelijk; doe gerust een voorstel.

 

Om je goed te kunnen uitdrukken is het belangrijk dat jij je moedertaal kunt spreken; een consult kin fansels ek yn it Frysk.

 

NB: Goed om te weten: Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor coaching helaas niet.
Binnen de huidige wetgeving kan coaching als activerende begeleiding worden betaald uit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Soms worden coachingskosten, in overleg met een werkgever, vergoed als studiekosten of zijn als zodanig aftrekbaar voor de belastingen.

 

 

 
 
Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts