Kindertolk
Marguérite van der Linden

   

Met behulp van een kindertolk is het mogelijk leerlingen met een extra zorg op een andere manier toch heel effectief te helpen. Als opvoeders, zoals ouders en leerkrachten, in de spiegel durven te kijken kun je via deze weg een kind helpen zich verder te ontwikkelen. Vaak ligt de focus op het kind en halen we alles uit de kast om ze beter te kunnen laten functioneren, zelden kijken we eerst naar onszelf.  

De toenemende groep leerlingen met een ‘label’ en de toenemende druk door het passend onderwijs hebben ‘meesters en juffen’ het tegenwoordig niet makkelijk. Er ‘moet’ heel veel en als je dan ook nog iets extra’s wilt doen voor een leerling die dat nodig heeft dan zit je al gauw in een spagaat…   

Lastige leerlingen?

Moeilijk lerende kinderen? 

Meerpresteerders?     

Dromers?             

Met Presentchild kun je jezelf een andere manier van kijken naar leerlingen aanleren; dat kost in je werk géén extra tijd en toch bied je jouw leerlingen een extra waardevolle zorg die ze verdienen!   

Want, zeg eens eerlijk; niets is toch leuker dan een leerling die over 20 jaar over jou zegt; ‘Díe juf, daar heb ik echt wat aan gehad, die begréép me gewoon!’  

Misschien worstel jij altijd met dezelfde soort leerlingen; vind je kinderen die slordig werken of altijd te laat komen irritant. Of worstel je met kinderen die niet luisteren of niet stil kunnen zitten…  Realiseer je dat dat iets zegt over jou, want jouw collega’s hebben waarschijnlijk hele andere ergernissen. Een mogelijke blinde vlek kun je helder krijgen met Presentchild®! Je vertaalt een verhaal over een leerling en ontvangt de boodschap voor jezelf! 

Masterclass voor leerkrachten >>

Lezing >>

En verder:

Ouderavond >>

 

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts